Foreningen Thys Natur

Nyhedsbrev marts 2023

Kære Alle!

Dette er et nyhedsbrev - uden nyheder! I ved allerede alle sammen, hvordan det står til, og det får Jer ikke til at spærre øjnene op, at vi råber: ulven kommer!

Den har allerede været her længe.

På alle medier har det i flere år nu givet genlyd, at ”vi” (dette ord omfatter som regel hele landets befolkning) skal ind i ”den grønne omstilling” - NU! Og det er naturligvis for at redde kloden!

Vi skal have stinkende biogasværker, power to X produceret på gigantiske anlæg, som er forbundet med hinanden via rørledninger på kryds og tværs af Thy, og som skal forsyne den tunge transportsektor (gerne langt ud over Danmarks grænser) til lands og til vands. For at få dette skal den brune svineindustri overleve helt som den er - i al sin betagende stupiditet; og så skal vi naturligvis have meget mere landvind (kæmpevindmøller i baghaven) og flere kystnære havvindmøller - og uendelige solcelleørkner i det åbne land…

Vi lever og bor i Europas stærkeste vindfelt, og et råbekor af stemmer gentager atter og atter, at det forpligter os til at producere til resten af Europa - det er nemlig netop dette, som vores egne små, lokale magthavere ønsker sig: et energi-industrieventyr! Og der er ikke nogen magthavere højere oppe i Danmark eller EU, der har noget at indvende mod det. På ganske få år har klimafantasierne hos magthaverne (lokale så vel som nationale) samlet sig til en bedøvende tåge, der har lagt sig over det ganske land.

Der er masser af penge - statstilskud, enten direkte eller via EU, som kommer fra vores egne lommer, eller gigantiske indtjeninger i energisektoren, som vi, forbrugere, har betalt. Virkeliggørelsen af den kollektive klimafantasi venter kun på én ting: regeringens lovforslag, som på forhånd er vedtaget, om en ny type af planlægning, der er hurtigere og tager langt færre demokratiske hensyn - med stærkt forringet klageadgang. Så kan ”vi” selv få lov til at ødelægge resterne landskabet og al natur omkring os ved tavse at se på, mens det sker…

Ja men vi kan også fortsætte den modstand som vi er lykkes med gennem tiden. siden 1998 har vi fået ret i, at det er forkert at ødelægge vores sidste natur og kulturskønne områder i vores del af kommunen. Det er det som bestyrelsen Står for.

Så mød op og vis din støtte til generalforsamlingen;

Hilsen fra Bestyrelsen